Al minimaal een jaar op zoek naar een nieuwe koop- of huurwoning.

Bijna de helft van de starters op de woningmarkt is al minimaal een jaar op zoek naar een nieuwe koop- of huurwoning. Bijna 60% stelt het budget tijdens die zoektocht naar boven bij. Dat zijn enkele bevindingen uit de eerste Startersmonitor.

De Startersmonitor is een nieuw jaarlijks onderzoek onder ruim 6.000 starters op de woningmarkt. Initatiefnemers zijn onder andere het ministerie van BZK, De Hypotheekshop, Nationale Hypotheekgarantie en Vereniging Eigen Huis. Zij willen in kaart brengen wat de situatie is van starters en bijdragen aan oplossingen. In de monitor wordt ingegaan op de kansen, het budget en de zoektocht van starters die een koop- of huurwoning zoeken.

Starters hebben het zoals te verwachten niet makkelijk op de woningmarkt. De zoektocht naar een woning is vaak lang, zo blijkt uit de monitor. Van de ondervraagden zegt bijna de helft (gemiddeld 49%) al langer dan een jaar op zoek te zijn. Bij een koopwoning (50%) is dat iets langer dan bij een huurwoning (46%). Voor 13% duurt het zoeken al drie jaar of langer. 4% geeft aan binnen een maand te zijn geslaagd.

Bijna alle starters (85%) kijken voor een woning naar het woningaanbod op websites. Zes op de tien woningzoekenden schakelen hun eigen netwerk in. 20% gebruikt zijn of haar professionele netwerk en 40% zoekt met behulp van sociale media.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s